W dniach 31.11.-01.12.2019 w budynku wrocławskiego NOT-u oprócz konferencji „Zielona Dolina – produkty lokalne”, miał miejsce kiermasz wyrobów żywnościowych i rękodzieła. W poprzednim wpisie z 22.12.2019 znajdują się linki do wszystkich wystąpień konferencyjnych, natomiast poniżej przedstawiono krótkie materiały filmowe (od 1 do 4 minut), w których siedmiu lokalnych dolnośląskich producentów żywności zaprezentowało swoją działalność i wybrane produkty. Niektórzy z nich posiadają na poszczególne swoje wyroby certyfikaty znaku „Zielonej Doliny”. Pozostali są zainteresowani wstąpieniem do systemu.
Zapraszamy do obejrzenia ich relacji.
Pasieka Gutek, Dobroszyce
Producent Borówki Amerykańskiej, Kalno
Maliny z Doliny, Sulisławice
Piekarnia Vitafit (również producent kwasów chlebowych), Krajków
Dziki Zwierz, Bolesławiec
Kiszonki M. Sznajder, Karnice (Dolina Baryczy)
Dary Natury, Jaksonów