W dniach 30 listopada – 1 grudnia 2019 roku będzie miała miejsce konferencja i kiermasz pt. „Zielona Dolina – produkty lokalne”. Wydarzenie odbędzie się w budynku NOT przy ul. Piłsudskiego 74 we Wrocławiu. Głównym organizatorem jest Wrocławska Rada FSNT NOT, zaś współorganizatorami są: DOZEDO sp. z o.o., Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu oraz nasza fundacja „Semper Naturalae”.
Kiermasz regionalnej żywności i produktów rzemieślniczych odbędzie się w auli gmachu NOT w sobotę i niedzielę w godzinach 12-16. Kiermasz poprzedzi konferencja popularno-naukowa.
PROGRAM
Konferencja pt.: „Zielona Dolina – produkty lokalne”. 30.11.2019 (sobota) godz. 9:15-12:00, sala 104
- 9:15 „Zielona Dolina Żywności i Zdrowia: program naukowo-gospodarczy na rzecz rozwoju regionu” – Prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka, Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
- 10:00 „Idea Zielonej Doliny Żywności i Zdrowia” – Dr inż. Maciej Oziembłowski, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- 10:45 „Rokitnik zapomniane złoto Syberii” – Karolina Tkacz i Igor Turkiewicz, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- 11:00 „Gryka zwyczajna – skład chemiczny i właściwości prozdrowotne” – Violetta Mietlicka, Młyn Niedźwiady
- 11:30 „Czarny bez – źródło związków bioaktywnych” – dr hab. Agnieszka Nawirska-Olszańska, prof. UPWr, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- 11:45 „Bieżąca działalność spółki DOZEDO i jej plany na przyszłość” – Paweł Paszkowski, DOZEDO sp. z o.o.
Kiermasz produktów lokalnych oraz rękodzieła, 30.11.2019 (sobota) godz. 12:00-16:00, aula
Kiermasz produktów lokalnych oraz rękodzieła, 01.12.2019 (niedziela) godz. 12:00-16:00, aula
Wstęp wolny