Mięso – wartość żywieniowa i prozdrowotna

Opinie w społeczeństwie na temat spożywania mięsa są różne, ale nie można zapominać, że jest ono źródłem wielu niezbędnych człowiekowi składników, które dość trudno suplementować inną żywnością. Dr inż. Małgorzata Korzeniowska przedstawiła w dniu 17.03.2018 na III Konferencji „Człowiek-Żywność-Zdrowie”, która odbyła się na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, wykład pt. „Analiza porównawcza wartości żywieniowej i właściwości prozdrowotnych mięsa„.

Ważnym jest, aby komponując swoją dietę znać jak najwięcej faktów związanych ze spożyciem mięsa i świadomie dokonywać wyborów żywieniowych. Poniżej przedstawiony wykład powinien Państwu ułatwić dokonywanie takich rozważnych i racjonalnych wyborów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *